Αναζήτηση

Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2014

Περίπατος με ευχάριστα απρόοπτα (ΦΩΤΟ)

5 Ιανουαρίου...Πρώτη Κυριακή του σωτήριου έτους 2014. Μία ηλιόλουστη μέρα με ιδιαίτερη θέρμη, φως κι όλο ελπίδα, έδωσε την ευκαιρία σε πολλούς Αθηναίους και όχι μόνο, να απολαύσουν τον περίπατο τους. 

Οι πιο τυχεροί άδραξαν την μέρα και ανέβηκαν στο ιερό χώρο της Ακρόπολης, να θαυμάσουν τον Παρθενώνα και τα υπόλοιπα κτίσματα, σύμβολα του χρυσού αιώνος του Περικλέους, πιάνοντας ψιλή κουβεντούλα με τις Καρυάτιδες. 

Θαύμασαν την θέα από το άκρον της πόλεως και ανέπνευσαν τον αέρα του θεϊκού αρχαίου ελληνισμού, και ότι έχει μείνει από αυτόν. Απομεινάρια δόξας που μας κάνουν περήφανους ανά τους αιώνες, εφόσον εμείς ξεχνούμε την αξία τους, ευτυχώς κάποιοι σε πείσμα όλων των βαλλόμενων κατά του ευλογημένου ετούτου τόπου, θέλουν να αναδείξουν το μεγαλείο ενός λαού που έδωσε τα φώτα του πολιτισμού στον κόσμο και έμεινε ο ίδιος στο σκότος. 


Ο διεθνούς φήμης ηθοποιός Γιώργος Χωραφάς, ελληνικής καταγωγής, για μια φορά ακόμα θέλει να σταθεί στο πλευρό μας. Τον βρήκαμε να κάνει τα γυρίσματα της καινούριας του ταινίας, εμπρός στον Παρθενώνα. Με κάθε επιφύλαξη ο τίτλος αυτής "Προμαχών" θα κυκλοφορήσει προς τους καλοκαιρινούς μήνες δίνοντας μας την ευκαιρία να τον θαυμάσουμε πάλι στην μεγάλη οθόνη. 


Προσωπική μου εκτίμηση, εφόσον βρέθηκα πραγματικά μια ανάσα κοντά του. Ωραίος ως Έλλην. Ο χρόνος του χαρίζει την μεστότητα ενός παλιού κρασιού, χωρίς να τον αγγίζει με την φθορά του. Ευγενής, θελκτικός, προσιτός, μας ευχήθηκε καλή χρονιά και μας χάρισε το χαμόγελο του τόσο απλόχερα, σαν παλιός γνώριμος που του λείψαμε. 


Καλή χρονιά και από εμένα με την ευχή, το 2014 να είναι η χρονιά που θα μας φέρει πίσω ότι μας στέρησαν τα προηγούμενα χρόνια. Ώρα λοιπόν να θυμηθούμε την χαμένη μας αίγλη και να κάνουμε περήφανους τους προγόνους μας σε έναν δρόμο προόδου και ανάπτυξης.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...